Kuchnia



Duszona wątróbka z dzika

Składniki:

-1 wątroba z dzika

-4 cebule

-3 jabłka

-1 l mleka

sól, świeżo mielony pieprz, mąka pszenna do panierowania i smalec do smażenia.

 

Sposób przygotowania:

Wątrobe oczyścić z błon, zalać mlekiem i wstawić do lodówki na jedną dobę. Osuszyć pokroić w plastry, opanierować w mące i obsmażyć na rozgrzanym smalcu, przełożyć do rondla. Na tej samej patelni zeszklić pokrojone w piórka cebule, dodać obrane pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone na nawałki jabłka, chwilę podsmażyć. Włożyć wątrobę, podlać odrobiną wody, doprawić majerankiem, tymiankiem, sola i pieprzem. Dusić jeszcze pod przykryciem 10-15 min. Podawać z pieczywem.

 

Login:
Hasło:

Zapomniałeś hasła?
 

Czwartek, 28 Marca 2024

Nd

Pn

Wt

Śr

Cz

Pt

Sb

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Wschód słońca: 05:14

Zachód słońca: 17:54

II Kwadra - Pełnia

Dziś jest pełnia